Skøre, modige, dumdristige eller helt tossede…

ja, der er nok flere udlægninger af, hvad man tænker om to voksne mennesker, der tager over atlanten med tre små børn (og dem der sad tættest på os i flyveren har måske nogle lidt mere negativt ladede). Men når man tænker over det, så er der jo ikke den store forskel på det her og derhjemme. Jo, det skulle da lige være, at vi her er min. to voksne om tre børn hele tiden. Imodsætning til hjemme, hvor jeg ofte har timer alene med dem. Plus man skal ikke lave mad, man skal ikke vaske tøj, man skal ikke underholde…der sørger poolen, isen, Disney eller krokodillerne for. Ja, faktisk skal man bare sørge for at holde tre unger i live i fire uger. Hvilket kan være tricky nok, når man som de ENESTE vælger at gå over den store vej foran hotellet over til butikker/restauranter på den anden side…Martin foreslog faktisk vi kørte de 50 meter, da det begyndte at regne. 

Det skal ikke forstås sådan, at der ikke er tider, hvor man har lyst til at gå en tur i baren og glemme alt om, at der er tre krævende unger oppe på værelset. Men man lærer nok hurtigt at glemme de perioder, der er op ad bakke og leve på de gode stunder. Heldigvis er der stadig langt flere gode, lykkelige glade stunder end sure. 

Det mest krævende ved at være væk i en måned, er de mange roller man skal besidde overfor ungerne. Når vi vælger at tage Eleonora ud af skolen en måned, så er det jo ikke bare ferie – hun skal jo også lære noget. Og selvom hendes undervisning her er uden for pensum langt hen af vejen, så skal hun jo stadig lære at læse og skrive. Og vigtigst af alt, så tager vi hende væk fra vennerne og alt det sociale. Så selv når man er virkelig træt, skal man agerer 6 år gammel i sin tankegang og gå med på samtalerne omkring det fantastiske sjove ved den grønne snakkende frø i en eller anden serie. Eller løbe om kap rundt på hotellet. Man er deres mor, pædagog, lærer, turistguide, oversætter og krammebjørn 24/7 stort set uden pause. Og det er et krævende job! Men ih guder, det er også fantastisk at høre ens lille 6årige danne sætninger på engelsk, og det er faktisk sjovt at løbe om kap. 

Det mest givende på denne tur indtil videre har været at se, hvordan børnenes indbyrdes forhold har ændret sig. De er virkelig blevet tætte med hinanden. Vi glemte nok lidt, at de også skulle lære at være en søskendeflok på tre. Pigerne leger sammen og har fundet hinanden på tværs af de 4.4 år der er imellem dem. Eleonora, som storesøsteren, der altid er god til at hjælpe. Og Rosemarie, der med hendes kækhed (og bestemthed!)ser så meget op til storesøster. Hun søger også Eleonora nu, når hun skal have hjælp. De små har virkelig også fundet hinanden. Eleonora og Max har hele tiden haft noget særligt sammen. Men turen har ikke kune åbnet op for Mulles retoriske omtale af lillebror, som lillebror eller Manse (før var det konsekvent baby!). De leger samme nu, og Mulle kan få lillebror til nærmest at græde af grin. Og når de små sover i deres fælles karret, så nyder vi at have Eleonora for os selv for en stund. Lige som det en gang var…

Burger og hygge, mens de små sover i City Marked Savannah
Burger og hygge, mens de små sover i City Marked Savannah

Denne tur har indtil videre været fantastisk. Og nu når vi snart det magiske punkt, hvor vi passerer længden af en normal to ugers sommerferie. Og så er jeg virkelig spændt på, om vi på et tidspunkt, når et mæthedspunkt, hvor vi alle tænker “det var det, må vi godt komme hjem nu?”. Vi føler os så priviligerede at have muligheden for at kunne tage denne tur. Jeg håber virkelig, at Eleonora kan være med til at forevige turen i hovederne på de små, når de vokser op. Vi vil snakke om vores oplevelser igennem de næste mange år. Og jeg bliver helt spændt på, hvordan folk møder dem, når vi kommer hjem. Eleonora med hovedet fuld af engelske ord og oplevelser. Mulle med et lang større ordforråd og Max der er blevet en måned ældre. Så må man tage med, at vi andre nok er blevet ti år ældre i forsøget på at løbe om kap med den 6årige og en måneds diæt bestående af is og fastfood.

 

One thought on “Skøre, modige, dumdristige eller helt tossede…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>